Miksi kukaan katsoisi Euroviisuja?

Euroviisut ovat tätä nykyä silkkaa idiotismia. Normaalilla järjellä ja moraalilla varustetulla ihmisellä ei ole yhtään hyvää syytä katsoa tai käyttää energiaa Euroviisuihin, eikä niihin tarvitse ottaa kantaa tai kommentoida. Hyödyllisintä on vaan sulkea kokonaan nuo rappioviisut pois omasta todellisuudesta.

Euroviisuihin liittyy tätä nykyä kaksi oleellista asiaa: poliittis-yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä kulttuurillinen rappiotila. Ns. ”hyveelliset” ihmiset haluavat tukea tiettyjä maita vain siksi, koska se on ajan henki, huolimatta kappaleesta tai esittäjästä. Toisaalta taas jos esittäjä on jollain tavalla poikkeava, täytyy hänestä tykätä ja häntä äänestää, vaikka itse musiikki olisi ja useimmiten onkin totaalista roskaa.

Näin on ollut jo useita vuosia, mutta vuosi vuodelta tilanne vaan kärjistyy. Toimittajat ja sidosryhmät haluavat väkisin pitää ”hypeä” yllä ja kuulostaa innostuneelta, mutta tuskin hekään voivat rehellisesti sanoa, että Euroviisuissa olisi enää mitään järkeä. Musiikki on laadullisesti heikkoa, mutta se ei ole vielä lopullinen syy jättää Euroviisuja väliin. Ongelma kiteytyy performansseihin, joissa päätarkoitus on näyttää ja olla mahdollisimman korni. Tämä yhdistettynä maailman geopoliittiseen tilanteeseen ja siihen, ketä saa tukea ja ketä pitää vastustaa, tarjoaa huonon sirkuksen tunnelmaa.

Kokonaan uuden tason tarjoaa se, että erityisesti sosiaalisessa mediassa ihmisillä on pakottava tarve ottaa kantaa ja perustella, miksi juuri hän on mitäkin mieltä viisuista. Ei tällaiselle ole tarvetta, sen ajan ja energian voi käyttää paljon parempaan. Ja kiinnostaako oikeasti ketään tuntemattoman tai edes tunnetun henkilön kannanotto maailman tilanteeseen, varsinkaan kun hänellä ei ole riittävää tietoa tai kokemusta analysoida tilannetta loogisesti?

Yleisö ansaitsee sata kertaa parempaa viihdettä, kuin mitä meille tällä hetkellä tarjotaan erityisesti Euroviisujen muodossa.

Facebook
Twitter
LinkedIn