Suomalaisten ei tule alistua pelottelulle ja masentaville ajatuksille

On aivan selvää, että median ja virkamiesten aiheuttama pelottelu ei ole epämääräistä vaan osana järjestelmällistä agendaa. Tällä pyritään siihen, että kansalaiset elävät jatkuvassa pelossa ja vellovat negatiivisten ajatusten keskellä – ja tässä on onnistuttu aivan liian hyvin. Kriiseillä ja ilmiöillä pelottelu on ollut erittäin aktiivista ja painostavaa erityisesti viimeisten muutaman vuoden aikana. Näille ilmiöille ei tule antaa minkäänlaista jalansijaa.

Tällä hetkellä Suomessa on mahdollisuudet toteuttaa itseään lähes ellei aivan yhtä hyvin kuin muutama vuosi sitten, ennen korona-aikaa ja Ukrainan tilannetta. Osa kansasta on kärsinyt poikkeuksellisista korotetuista sähkölaskuista, mutta tämänkään ei tulisi lannistaa ihmisiä vaan auttaa löytämään ratkaisuja. Mikäli käytämme suuren osan arjestamme kuunnellen ja lukien varoitteluja milloin mistäkin kriisistä, on selvää että päädymme itsekin matalan energian ja negatiivisten ajatusten tilaan. Tämä ei ole hyväksi itsellemme eikä ympäröivälle yhteisölle.

Ongelmia ei tule lakaista maton alle, mutta on syytä muistaa, että suurin osa niistä on tekemällä tehtyjä eivätkä tässä kohtaa uhkaa suomalaisia sillä tavoin mitä on annettu ymmärtää. Tästä johtuen ei ole syytä elää tilassa, jossa ongelmat ja kriisit olisivat osa arkipäiväämme. Tulevaisuutta voi ja pitää ajatella sekä luoda sen mukaisia toimintasuunnitelmia, mutta kaiken arjen keskellä ei pidä unohtaa nauttia elämästä ja iloita niistä asioista, mitä voi tehdä ja mitkä ovat kunnossa. Tällä hetkellä vaakakuppi on epätasapainossa sen suhteen, mitä kaikkea voimme tehdä ja mistä olla positiivisia, sekä toisaalta mitä emme enää uskalla ja halua tai kykene tekemään sekä millaisilla ajatuksilla täytämme arkemme.

Voimme tavata samanhenkisiä kavereita, viettää aikaa ulkona liikkuen ja pelaillen, kuluttaa sellaista viihdettä, jossa on sisältöä ja laatua, matkustaa Suomessa tai ulkomailla mikäli sellainen kiinnostaa. Vuosia kestänyt altistuminen keinotekoisille ja tekemällä tehdyille kriiseille on saanut aikaan sen, että kansalaiset ovat passivoituneet positiivisen ajattelun ja iloitsemisen suhteen. Juuri nämä asiat ovat hyvää vastalääkettä niille, jotka haluavat meidän elävän pelossa ja depressiossa.

Meidän ei pidä ottaa arkea sellaisena kun sitä meille yritetään antaa. Voimme haastaa sen ratkaisuilla ja vaihtoehtoisella positiivisella elämänasenteella, johon löytyy tarttumapintaa niistä asioista, joita olemme ennenkin tehneet ja toteuttaneet silloin kun arkemme ei ollut jatkuvaa kriisiä ja sosiaalista mediaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn