Sota käteistä vastaan! CBDC

Sivilisaation olemassaolosta lähtien hallitukset ja johtajat ovat halunneet löytää keinoja yhteiskunnan hallitsemiseksi. Kautta historian sykli on ollut sama: hallitus saa liikaa valtaa, ihmiset kapinoivat, ja sitten sykli alkaa alusta. Minusta kuitenkin tuntuu, että tällä kertaa, kun teknologia on nykyistä, saatamme joutua pisteeseen, jossa emme ole löytämässä ulospääsyä.

Yksi parhaista tavoista hallita ihmisiä on heidän rahansa. Vuonna 1744 Rothschild sanoi pahamaineisesti

Antakaa minulle kansakunnan rahojen hallinta, niin en välitä siitä, kuka säätää lait“.

Periaatteessa jokainen, joka pitää naruista kiinni, on siis pomo, ja nyt uusi teknologia tekee ihmisten hallitsemisesta rahan avulla helpompaa kuin koskaan, mikä johtaa suurimpaan hallinnan muotoon, jota olemme koskaan nähneet, ja tämä kaikki on tapahtunut silmiemme edessä jo jonkin aikaa.

Käteistä vastaan on taisteltu jo pitkään – maat ovat asettaneet rajoituksia käteistapahtumien määrälle ja valvoneet käteisen käytön määrää. Lähes jokaisessa maassa on nykyään rajattu liiketoimen arvo

… jos haluamme maksaa käteisellä, se ei voi olla yli 15 000 zlotya (n. 3.200 €), kun taas tulevaisuudessa se on 8 000 zlotya (n. 1.700 €). Säännös yrittäjien käteismaksurajasta löytyy 6. maaliskuuta 2018 annetun yrittäjälain 19 §:stä.

Muissa Euroopan maissa joissakin maissa käteisrajat ovat jopa 3 000 zlotya (n. 640 €). Tällä pyritään poistamaan käteisen tarjoama vapaus ja anonymiteetti.

Käteissodan linkki johtuu uudesta teknologiasta – teknologiasta, joka on suunniteltu toteuttamaan ennennäkemätöntä, ennen näkemätöntä valvontaa.

Kryptovaluutta on jossain määrin aloittanut tämän suuntauksen, ja monet uskovat, että tämä oli yksi globalistien keino saada meidät hyväksymään ja tottumaan uuteen teknologiaan, jossa luvataan anonymiteettiä ja vapautta, ja että se on itse asiassa yksi eliitin juoni.

Keskuspankki

Kansainvälinen järjestelypankki (BIS), joka on eräänlainen keskuspankki kaikille keskuspankeille, on ilmoittanut, että 80 prosenttia pankeista työskentelee uuden digitaalisen keskuspankkivaluutan (CBDC, Central Bank Digital Currency) parissa.

Euroopan keskuspankki on ilmoittanut aloittavansa testit digitaalisen euron käyttöönottamiseksi vuonna 2023, ja vuonna 2026 eurooppalaisen digitaalisen valuutan odotetaan olevan täysin käytössä. Puolan keskuspankki harkitsee myös keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) kehittämistä.

Puolan keskuspankki kertoi viime vuoden joulukuussa, että keskuspankki valmistelee digitaalista zlotya. Ajatuksena oli “tehostaa aiemmin aloitettua työtä ja viedä se seuraavaan vaiheeseen”.

CBDC

Vaikka CBDC:t toimivat virtuaalimaailmassa, niitä tuskin voidaan rinnastaa kryptovaluuttoihin.

Kryptovaluutat ovat määritelmällisesti hajautettuja, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole yhden tietyn tahon alaisuudessa, vaan ne ovat jakautuneet eri verkostoihin. CBDC:t ovat puolestaan keskuspankkien liikkeeseen laskemien digitaalisten valuuttojen versio, joka pysyy täysin keskuspankkien valvonnassa, kertoo Sebastian Seliga, kryptovaluuttapörssi Zondan analyysi- ja kaupankäyntipäällikkö.

Lisäksi jotkin kryptovaluutat, kuten Bitcoin, ovat deflatorisia varoja. Tämä tarkoittaa, että BTC:n määrä on tiukasti rajoitettu eikä sen tarjontaa voida enää lisätä, mikä kuitenkin antaa toivoa merkittävästä arvonnoususta. On jo spekuloitu, että bitcoin voisi pian syrjäyttää kullan pääomasijoitusten välineenä. Samalla CDBC-rahastot sidotaan todennäköisesti tiukasti maan kansalliseen valuuttaan. – Tämä tarkoittaa, että CDBC-yritysten valuuttakurssivaihtelut ovat hyvin rajalliset, asiantuntija lisää.

Vaikka jotkin rahan muodot ovat jo digitaalisia, on luontaisia eroja siinä, mitä näillä uusilla digitaalisilla valuutoilla voi tehdä. Ensinnäkin raha voi olla aikaperusteista, ja liikkeeseenlaskija voi asettaa rahoillesi päättymispäivän. Rahat voidaan myös “virittää” alakohtaisiksi, mikä tarkoittaa, että ne voidaan suunnitella käytettäväksi vain tietyillä aloilla tai tietyissä kaupoissa. Viime kädessä tämä mahdollistaa sosiaalisen luottoluokitusjärjestelmän käyttöönoton, ja digitaalinen raha voidaan lopulta liittää sosiaaliseen luottoluokitukseen. Keskushallinnoille CBDC:llä on valtavia etuja sekä nykyiseen fiat-järjestelmään että hajautettuun, neutraaliin valuuttaan verrattuna. Näin ei kuitenkaan ole suvereenin yksikön kohdalla.

CBDC-rahastojen tapauksessa keskushallinnolla on mahdollisuus liittää rahaan päättymispäivä. Vuoden 2020 talouslaman jälkeen monet kyseenalaistivat, menevätkö elvytysmaksut (pelastuspaketit) reaalitalouteen vai jäävätkö ne säästöiksi tai velkojen lyhennyksiksi. Ota käyttöön CBDC! Yhdysvaltain keskuspankin alkuperäinen kiinnostus CBDC:hen oli keino vaikuttaa rahan nopeuteen.

Hallitukset ympäri maailmaa ovat massiivisen velkaantumisen kourissa, ja tällä hetkellä ainoa ratkaisu Puolan kaltaiselle velkaantuneelle hallitukselle on inflaatio. Inflaatiota pidetään usein talouden kannalta välttämättömänä, ja sen kannattajat väittävät, että se kulkee käsi kädessä talouskasvun kanssa: se nostaa tavaroiden ja palvelujen hintoja, mutta hyötyy tehokkaammasta taloudesta, joka tuottaa niitä enemmän. Inflaatio on itse asiassa “välttämätön” vain siksi, että ilman sitä hallitus ei pystyisi täyttämään velkavelvoitteitaan. Poliitikkoja ei enää valittaisi uudelleen, koska he eivät saisi aikaan kampanjoimansa mukaista kädenojennusta, mutta mikä vielä tärkeämpää, hallitus ja maailman varantovaluutta joutuisivat maksukyvyttömiksi, mikä aiheuttaisi sanoinkuvaamatonta taloudellista vahinkoa kaikkialla maailmassa.

Hallituksen halu inflaatioon ajaa siis halun rahaan, johon voidaan lisätä viimeinen voimassaolopäivä. Kun tavoitteena on inflaatio, rahaa on saatava liikkeeseen nopeasti, ja CBDC mahdollistaa tämän. Ohjelmoitavalla rahalla keskuspankki voisi laskea liikkeeseen rahaa jonkinlaisen rahaohjelman (yleinen perustulo jne.) kautta ja vaatia, että raha on käytettävä tiettyyn päivämäärään mennessä, muuten se yksinkertaisesti katoaa. Tämä estäisi ihmisiä säästämästä ja varmistaisi, että raha kiertää taloudessa. Lisäämällä rahaa talouteen ja poistamalla mahdollisuuden säästää tätä rahaa Federal Reserve (tai mikä tahansa muu keskuspankki) voi helpommin saavuttaa inflaatiotavoitteensa, mikä takaa halutun varallisuutemme tuhoutumisen keskimäärin 2 prosentin vuosivauhtia.

Kun CBDC on samanlaisessa tilanteessa kuin COVIDin rajoitukset aikoinaan, ihmiset eivät voisi tehdä omia päätöksiä siitä, mitä he tekevät elvytysmaksuillaan. Monissa tapauksissa kyse on rahasta, jonka hallitus antaa ihmisille, koska se on vienyt heiltä mahdollisuuden ansaita elantonsa. Ihmiset joutuisivat kuitenkin käyttämään sen, vaikka olisi parempi maksaa velkaa pois tai säästää johonkin pitkäaikaisempaan hankintaan.

Raha, jolla on viimeinen käyttöpäivä, voi vähentää pienituloiset ihmiset pelkiksi kuluttajiksi: he olisivat olemassa kulutusastioina talouden ylläpitämiseksi, mutta heillä ei olisi mahdollisuutta säästää, perustaa yritystä tai parantaa elämäntapaansa. Jakeluohjelmaan sisältyvä psykologia ajaa ihmiset säilyttämään elämäntapansa, ei koskaan edistymään.

Ohjelmoitavissa olevien CBDC:iden avulla keskuspankit voisivat pakottaa ihmiset rahoittamaan poliittisia hankkeita. Esimerkiksi ilmastonmuutosta koskevan kasvavan huolen vuoksi keskuspankki voisi manipuloida rahaa niin, että sitä voitaisiin käyttää vain “vihreisiin” yrityksiin. Jos henkilö hankkii liikaa hiilidioksidia, seuraavaa “maksua” ei ehkä voisi käyttää naudanlihaan tai ehkä vain vihanneksiin, syötävään hyönteispastaan ja niin edelleen. Rahajärjestelmästä tulisi kuitenkin nopeasti väline, jota vaikutusvaltaisimmat käyttäisivät tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Vaikka tämä saattaa tuntua pelottavalta mahdollisuudelta, mahdollisuutta yhdistää sosiaalisen luoton arvioinnin käsite tulevaan CBDC:hen ei ole edes harkittu. Väestönvalvonnan mahdollisuuksia voitaisiin varmasti laajentaa, jos näin tapahtuisi: globalistit voisivat kannustaa maksuja saavia henkilöitä tiettyihin käyttäytymismalleihin. Jos keskivertotyöntekijöitä kutsutaan nykyään “palkkaorjiksi”, mitä he ovat, kun hallitus voi riistää heiltä mahdollisuuden saada tavaroita ja palveluja, jos he eivät tottele?

On myös mahdollista, että hallitus voisi soveltaa samaa valvontaa kaikkeen järjestelmään tulevaan rahaan, myös palkkoihin ja palkkioihin. Tämä antaisi keskuspankille entistä enemmän valtaa kansalaisiin, mutta tällaisia valvontatoimia ei voitaisi ottaa käyttöön välittömästi, koska niitä voitaisiin pitää liian suurena sokkina.

Lähteet:

Alkuperäinen sivusto: https://nwo-wydarzenia.com/?p=3673

https://carter-heavy-industries.com/2021/05/11/central-bank-digital-currency-control-bitcoin/
https://bitcoinmagazine.com/culture/cbdcs-orwellian-new-world-order
https://archive.ph/QZIyo
https://innpoland.pl/175396,cyfrowa-waluta-banku-centralnego-po-co-polsce-cbdc
https://www.wnp.pl/finanse/bruksela-naciska-na-cyfrowa-walute-nbp-nie-widzi-korzysci,590968.html#:~:text=Polski%20bank%20centralny%20również%20analizuje,emitowanym%20wyłącznie%20przez%20banki%20centralne.
https://wnioskomat.com/blog/limity-platnosci-gotowka-jakie-obowiazuja-w-2022-roku-a-jakie-beda-w-2023-roku

Alkuperäiset lähteemme ovat peräisin puolalaiselta bloggaajalta nimeltä “Who Knew”. Hänellä on julkaisuja erilaisista poliittisista ja yhteiskunnallisista aiheista, joissa hän selittää esimerkiksi ongelmien kehityspuolia, seurauksia ja selittää ne laajemmasta näkökulmasta.
“Who Knew” -kirjoittajan materiaalia ja tekstiä luodaan ainoastaan käyttäen erilaisia, luotettavia ja todennettuja lähteitä, joita saadaan globaaleista tapahtumista.
Käännämme hänen kirjoituksensa suomeksi, alkuperäisen sivuston löydät täältä: https://nwo-wydarzenia.com

Facebook
Twitter
LinkedIn